Witaj Gościu ( Zaloguj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
Wycieraczki, Polecane marki, wymiana, itd.
TOM572
post Mar 18 2010, 10:16 PM
Post #21

Advanced Member

Grupa: Members
Użytkownik nr: 10,908

CYTAT(Medio @ Mar 17 2010, 10:35 PM) *
bywa i gorzej tongue.gif koledze w alfie zbutowali lusterko i herb legi na masce wyryli kluczem biggrin.gif

To się nazywa niefart ..........sad.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
irekw
post Mar 18 2010, 11:43 PM
Post #22

Advanced Member

Użytkownik nr: 16,728

CYTAT(Medio @ Mar 17 2010, 10:35 PM) *
bywa i gorzej :P koledze w alfie zbutowali lusterko i herb legi na masce wyryli kluczem :D

A straż miejska czyt.darmozjady,nie zareagowała na te wyczyny?

+Quote Post
Medio
post Mar 18 2010, 11:48 PM
Post #23

In Nomine Patris et Fillii et Spiritus Sancti AMEN

Użytkownik nr: 2,105

CYTAT(irekw @ Mar 18 2010, 11:09 PM) *
A straż miejska czyt.darmozjady,nie zareagowała na te wyczyny?

Śmiesz żartować? Straż Miejska? przyjechali po godzinie popatrzyli i nic sensownego nie powiedzieli...

+Quote Post
irekw
post Mar 19 2010, 12:04 AM
Post #24

Advanced Member

Użytkownik nr: 16,728

CYTAT(Medio @ Mar 18 2010, 11:14 PM) *
Śmiesz żartować? Straż Miejska? przyjechali po godzinie popatrzyli i nic sensownego nie powiedzieli...

A wiesz dlaczego? -nie było telewizji.Pamiętasz jak dziewczynie spadły sople na głowę?-przyjechała TV,po niej darmozjady,
a ich rzecznik /ilu mają rzeczników/ zatroskany tłumaczy że przewidywali takie niebezpieczeństwo i właśnie dzielne darmozjady
szukali właściciela posesji.Tak jakby sam miał łeb nastawić na te sople.

+Quote Post
remixxx89
post Mar 19 2010, 08:54 AM
Post #25

Advanced Member

Użytkownik nr: 6,694

Zbliża się powoli wiosna i czas myśleć nad wymianą piór na nowe. Jakie koledzy polecacie firmy oprócz Valeo i Bosch, bo szkoda mi wydawać kasy za porównywalną jakość tańszych piór. Moje autko to Golf III. Zastanawiam się nad zastosowanie płaskich firmy Motgum, gdyż używam ich w Scenicu i spisują się doskonale. Teraz w Golfie mam założone zwykłe ALCA kupione w tesco, ale niestety zaczynają powoli rozmazywać.

--------------------

+Quote Post
tamerlan80
post Mar 19 2010, 09:20 AM
Post #26

Advanced Member

Użytkownik nr: 21,645

Jakiś czas temu w realu były Bosch'e Eco w promocji: komplet (530mm+475mm) wyszedł mnie bodajże 30zł, o 20zł taniej niż normalnie. Za takie pieniądze nic tylko brać biggrin.gif Z doświadczenia wiem, że wystarczają spokojnie na rok jeżdżenia (20 tyś. km). Płaskie wycieraczki to fajny bajer ale albo muszą być oryginalne albo trzeba dobrze trafić z wyborem tych, z sektora ekonomicznego. Z firmą Motgum miałem styczność jak wchodzili na szerszy rynek (około 10 lat temu). Jeżeli dalej trzymają takie standardy jak wtedy to jakość powinna być ok.

--------------------

+Quote Post
Medio
post Mar 19 2010, 06:04 PM
Post #27

In Nomine Patris et Fillii et Spiritus Sancti AMEN

Użytkownik nr: 2,105

wow

+Quote Post
kjakkoziolek
post Jul 28 2010, 11:11 PM
Post #28

Newbie
*

Użytkownik nr: 42,147

CYTAT(bbbb @ Mar 15 2010, 11:14 AM) *
Ja kupuję w zaprzyjaźnionym sklepie najtańsze z najtańszych piór(nawet nie wiem co za firma-zapewne no name) z jednym pktem docisku. Zmieniam je co ok 2-3 razy do roku. Koszt rocznego zakupu to ok. 40-50 PLN. Swoją taktyka oparłem na prostej zależności: na przestrzeni lat kupując firmowe płaciłem o wieeele więcej, a i tak po niespełna roku nadawały się do kosza. Taniej mnie wychodzi taki zakup i nie szkoda jak dzieciaki pod blokiem pożyczą je sobie.

Zgodzę się z kolegą, że jakość nie zawsze współgra z ceną! Kupiłem Boscha do Lanosa i po 2 miesiącach porażka, już lepiej zachowywały się Unipointy. Kupiłem oryginalne Forda do Focusa i po 4 miesiącach padły, a nawet zimy nie widziały (cena 75 zł).W końcu stwierdziłem, a niech tam... kupilem za 110 zł Valeo. Miało być za......e... ale po 5 miesiącach wymiękły... Kupiłem Valeo w hurtowni motoryzacyjnej, a nie na Allegro! Cóż, Bosch i Ford to pewnie leżaki magazynowe, ale Valeo z hurtowni?!
Więc w pełni się z kolegą zgadzam, że lepiej kupić tańsze, a częściej... Przynajmniej się nie żałuje wydanych "na darmo' pieniędzy! Pozdrawiam

+Quote Post
tvardy
post Aug 14 2010, 11:13 AM
Post #29

Advanced Member

Użytkownik nr: 21,542

Oryginalne Valeo w wersji flat miałem ponad 1,5 roku... w sumie 2 zimy i były super smile.gif

Cena za 2 szt - ok 100 zł ale było warto

--------------------
tvardy - MW 2,4JTD CBTeam DieselClan

+Quote Post
Naznaczony
post Aug 26 2010, 03:28 PM
Post #30

Newbie
*

Użytkownik nr: 1,209

Ja od kilku lat używam polskiej produkcji wycieraczek firmy MOTGUM, bynajmniej ani razu nie zapiszczaly, trwałość ok choć wymieniam co rok, bo przez piasek gumka lubi zostawiac paski niezebranej wody ok 0,5mm. Cena rewelacyjna. Kiedyś użwałem Boschy i innych "Firmowych" i wybieram Teraz Polska wink.gif

+Quote Post
Reklama

Google Ads

Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja lajt Aktualny czas: 9th September 2010 - 03:09 PM
O nas  ▪  Pomoc  ▪  FAQ  ▪  Kontakt  ▪  Polityka prywatności  ▪  Regulamin  ▪  Partnerzy  ▪  Reklama  ▪  Wersja lajt  ▪  RSS  ▪  Jazda Próbna
Bookmark and Share
Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu
Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © 2000 – 2009 by StacjeBenzynowe.pl
Copyright © 2000 - 2010 by Stacjebenzynowe.pl